Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Persberichten

Persbericht 27 februari
Innovation at the World Expo 1851 - now

Naar aanleiding van de 34e Wereldtentoonstelling die op 1 mei opent in Milaan, belicht Het Nieuwe Instituut van 26 april t/m 23 augustus dit fenomeen vanuit verschillende invalshoeken. Van de soms zeer sobere en dan weer ronduit over-de-top paviljoens die Nederland de afgelopen honderd jaar liet samenstellen, tot de grote invloed van glas op onze vooruitgang en een blik op de toekomst met 'levende machines'.

 

 

Lees meer

Persbericht 10 maart
Innovation at the World Expo 1851 - now

Naar aanleiding van de 34e Wereldtentoonstelling die op 1 mei opent in Milaan, belicht Het Nieuwe Instituut van 26 april t/m 23 augustus dit fenomeen in drie tentoonstellingen: Wat is Nederland, Tuin van machines en GLAS. Terugkerende vraag in het programma is: onder welke condities komt innovatie tot stand, en welke rol spelen ontwerpers in dat proces?

 

 

Lees meer

 

Persbericht 24 maart
Wat is Nederland. 14 deelnames aan de Wereldtentoonstelling

Naar aanleiding van de 34e Wereldtentoonstelling die dit voorjaar opent in Milaan, belicht Het Nieuwe Instituut van 26 april t/m 23 augustus het fenomeen vanuit verschillende invalshoeken. De tentoonstelling Wat is Nederland laat zien hoe de Nederlandse inzendingen steeds voortkwamen uit een samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, ontwerpers en kunstenaars.

 

 

Lees meer