Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Naar aanleiding van de 34e Wereldtentoonstelling, die op 1 mei 2015 opende in Milaan, bracht Het Nieuwe Instituut een buitententoonstelling waar bedrijven uit de regio Rotterdam hun innovatieve product, proces of concept presenteerden. De Rotterdamse Innovatiemarkt was van 4 juni tot 23 augustus 2015 gratis te bezoeken onder de arcade van Het Nieuwe Instituut aan de Rochussenstraat. Ter gelegenheid van de opening op 4 juni werd een seminar rond het thema innovatie georganiseerd.

Een opvouwbare zeecontainer die even sterk is als een gewone container, een proces waarmee zout water met behulp van duurzame energie in drinkbaar zoet water kan worden omgezet of een biologisch afbreekbare spray waarmee olie uit het water kan worden verwijderd - het zijn slechts drie van de innovaties uit de regio Rotterdam die de komende tijd wel eens de wereld zouden kunnen gaan veroveren. Deze en andere vernieuwende technieken en producten uit de regio worden in een gratis toegankelijke expositie onder de arcade van Het Nieuwe Instituut in de etalage gezet.

Seminar

Hoe verhoudt de creatieve industrie zich tot innovatie? Is het huidige beleid met betrekking tot innovatie wel effectief genoeg? Waarom is innovatie vanuit een sociaal-maatschappelijk oogpunt van groot belang? De volgende sprekers gingen in op deze en andere vragen: Arjen van Klink (Rabobank Rotterdam), Paul Rutten (Kenniscentrum Creating 010, Hogeschool Rotterdam), Brend Kouwenhoven (Cambridge Innovation Centre), Erik Sterk en Maurice Specht (De Makers van Rotterdam). Afsluitend werd de expositie Rotterdamse Innovatiemarkt feestelijk geopend.

Lees hier het verslag van het seminar.

datum
04/06/2015
tijd
15:00 – 19:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam